Getty Images Recenze

Getty Images je pravděpodobně nejprestižnější a nejznámější fotografická agentura na světě. Její silný celosvětový výskyt, obrovský fond obrazů včetně exkluzivních sbírek a dokonalá pověst vytvářejí prvotřídní službu prvotřídních fotografií jakou nemá žádná jiná fotobanka. Pečlivá práce s licencemi a Royalty Free obrázky, a to jak pro komerční tak i pro redakční použití, Getty Images má perfektní fotografie pro všechny vaše potřeby.

Prémiové fotografie můžete zakoupit na vyžádání. Cena snímků se liší v závislosti na zamýšleném použití, od několika stovek až po tisíce dolarů. Na druhou stranu jsou ceny Royalty Free fotografie od $ 125 (2 865 Kč) do $ 500 (11 459 Kč). Ale můžete je získat za pouhých 100 dolarů (2 292 Kč) až 375 dolarů (8 594 Kč) za použití Ultrapacku. Pokud jdete po špičkové třídě fotografické agentury, Getty Images je určitě jedna z agentur, která vás bude zajímat.

Category:
Aktualizace: Getty Images bude brzy vedena rodinou Getty - 2019.01.01

Nedávno bylo oznámeno, že spoluzakladatel Getty Images Mark Getty a jeho rodina získávají většinový podíl ve společnosti. Nákup by měl být dokončen do konce roku a bude to znamenat, že agenturu bude nyní řídit rodina Getty. V rámci této změny bude nový generální ředitel a nový nevýkonný ředitel, CFO bude ratifikován a Mark Getty se připojí k představenstvu společnosti. Přečtěte si všechny podrobnosti v našem zpravodajském článku  o rodině Getty, abyste získali plnou kontrolu nad Getty Images!

logo getty images

Getty Images je jednou z nejprestižnějších a nejznámějších agentur pro fotografie na světě. Od svého založení před více než 20 lety, se tato společnost stala a důsledně si drží své místo jako jeden z lídrů v oblasti fotografického průmyslu.

Vybudovali si obrovský katalog vysoce kvalitních obrazových záznamů a rozšířili svou nabídku. Vlastní iStock (dříve iStockphoto), což je jedna z nejlepších agentur microstock na trhu.

Stručně řečeno: pokud si chcete koupit fotografie, existuje mnoho důvodů, proč byste měli zvážit Getty Images. Není to pro nic za to, že jsou zahrnuty v  našem seznamu nejlepších foto agentur.

Chcete začít kupovat skvělé fotografie? Pak přejděte na Getty Images! Nezapomeňte použít tento skvělí kupon se kterým můžete ušetřit až 30% z nákup Ultrapacks! (Pokud se chcete dozvědět více o Ultrapacks, klikněte prosím zde.)

Chcete vědět více? Čtěte dál!

Co je Getty Images

Zde je uvedeno, co definuje Getty Images:

  • Více než 80 milionů snímků obsahujících obsah kreativních a redakčních, aktuálních a historických sbírek, ve formátech jako fotografie, vector, ilustrace, video a audio, ve všech stylech a tématech
  • Agentura spravuje práva a Royalty Free licence
  • Založena v roce 1995 Markem Getty a Jonathanem Kleinem, a zaměřila se na soustředění široké škály skladových zdrojů v jedné agentuře
  • Největší platforma pro mediální obsah po celém světě
  • Vysoce kvalitní obrazy, různé a exkluzivní subjekty
  • Postavená na základě akvizice historických fotoarchivů a menších agentur, stejně jako na rozsáhlé síti fotografů
  • Celosvětová distribuce prostřednictvím partnerských společností
  • Distribuce obsahu také od partnerů
  • Slevy až do výše 30%na vyžádání s produkty Getty Images UltraPacks

Getty Images: není průměrnou fotobankou

Během posledních 20 let se společnost Getty Images rozrostla na vedoucí pozici v oblasti fotografického průmyslu a změnila způsob, jakým toto odvětví fungovalo.

Na trh vstoupili s předpokladem, že všechny tyto celosvětové zdroje budou umístěny na jednom místě, což umožní zákazníkům z celého světa přístup k nejširší paletě obsahu na jednom místě.

Aby toho dosáhli, koupili a sloučili mnoho malých agentur a také spolupracovali s dalšími velkými poskytovateli obsahu a distributory z celého světa, což dělají dodnes.

Mají také fotky od fotografů, kteří k nim své fotografie přímo nahrávají. Tyto obrázky přispěvatelů jsou exkluzivní na Getty Images tak dlouho, dokud s nimi má fotograf smlouvu. To znamená, že mnoho obsahu, který si můžete koupit u Getty Images, nelze nikde jinde nalézt.

Následující trendy na trhu

Jak se mediální formáty a typy vyvíjejí, tak roste potřeba kupujících, aby je získali, a stejně tak reaguje i Getty. Právě teď Getty Images nabízí fotografie, vektory, ilustrace, video záběry a audio.

logo istock

A rozšířili se také na nové trhy, jako je microstock: vlastní iStock (dříve iStockphoto), první fotoagenturu na trhu, která patří stále mezi nejoblíbenější.  Více se dozvíte v rozsáhlé iStock recenzi. Pro přihlášení na iStock klikněte zde. A ušetřete peníze díky iStock Promo kódu!

Najděte všechny online obrázky Getty Images, v přehledné sbírce

logo getty imagesWebové stránky Getty Images obsahují obrovskou knihovnu s miliony obrázků, videí a dalších.

Knihovna je uspořádána podle sbírek, kategorií a lightboxů pro nejrelevantnější obsah. A to vše je úhledně organizované a vysoce přehledné.

Na jejich stránkách můžete přejít přímo k lightboxům a prezentacím, které vás zajímají, kliknout na hlavní štítky, které vás přesměrují do sekce Tvůrčí, Redakční, Video a Hudba, prozkoumat sbírky a kategorie nebo použít vyhledávací nástroj k nalezení přesně fotografie, kterou hledáte.

obrázek panelu pro filtraci možností

Jejich vyhledávací panel umožňuje filtrovat podle účelu (tvůrčí nebo redakční), typu licence (RM nebo RF, pro kreativní fotografie) a typu média (obrázky nebo videa) od samého začátku. Do prázdného pole můžete zadat nejrelevantnější klíčová slova pro vyhledávání. Jakmile vyhledávač zobrazí všechny výsledky, které odpovídají vašim klíčovým slovům, máte rozbalovací štítek se spoustou pokročilých možností filtrování. Výsledky můžete třídit podle nejvhodnější, nejnovější nebo nejoblíbenější a filtrovat podle typu obrázku a orientace. Dále můžete filtrovat podle umístění, počtu, věku a složení zobrazených osob, stylu obrázku, etnicity a fotografa. Můžete také zapnout a vypnout filtr nahoty (ve výchozím nastavení je zapnutý).

Koupit licence k fotografiím, pro použití které chcete

Getty Images nabízí různé licence pro použití fotografií ve svých sbírkách. Pracují hlavně s právy Rights Managed (kde cena fotografie závisí na tom, co s obrázkem chcete udělat) a také s Royalty Free, což znamená, že zaplatíte jednorázový poplatek za použití fotografie různým způsobem.

Mají obě varianty licence komerční (nazývají Creative) a redakční. Komerční využití není těžké poznat: znamená to použití s komerčním nebo ziskovým záměrem. Pro tento typ licence mají licence Rights Managed a Royalty Free.

Fotka: od Getty Images/ Mark Thompson 535250134

Fotka: od Getty Images/ Mark Thompson 535250134

Redakční užití znamená, že fotografie mohou být použity pouze k doprovodnému, ilustračnímu nebo vylepšenému textu v publikacích. Ať už je to tisk nebo digitální formu, mohou být redakční obrázky použity jako součást článků, blogů, učebnic, e-knih atd. Ale pouze pro ilustraci obsahu. Pro tento druh použití mají licence spravované právy Rights Managed.

Redakční fotografie nelze použít na publikačních obalech ani jako součást jejich grafického návrhu. Nelze je použít k žádnému komerčnímu nebo ziskovému způsobu.

Zvolte si nejvhodnější možnost platby

Getty Images vám umožní platit za vaše fotografie různými způsoby v závislosti na tom, zda máte (nebo vytvoříte) u nich účet, nebo ne.

Máte-li u nich účet, můžete si vybrat, zda budete platit kreditní kartou, nebo budou účtovat na váš účet. Účet Getty Images je jakási „úvěrová řada“, kde se přidávají veškeré poplatky a dále se fakturují nebo odečtou z vaší kreditní karty.

Mít účet však není podmínkou ke koupi u Getty Images. Můžete nakupovat i bez registrace, ale v tomto případě je jedinou možností platit kreditní kartou.

Ať tak či onak, je to jednoduchý systém, který vám umožní nakupovat a platit za fotografie stejně jako při nákupu jiných položek.

Ušetřete až 30% v On Demand Sérii fotografií s Getty Images Ultrapacks

Getty Images Ultrapacks jsou novým způsobem, jak nakupovat fotografie a videa na vyžádání u Getty Images.

Snímek obrazovky Getty Images Ultra Packs

Snímek obrazovky Getty Images Ultra Packs

Proces nákupu fotografií na vyžádání může v této agentuře chvíli trvat, protože je nutné informovat o zamýšleném použití fotografií a na základě toho je vypočítaná cena. A ceny mohou kolísat hodně v závislosti na tom, jaký druh použití chcete, můžete se dostat v některých případech až na tisíce dolarů.

Getty Images Ultrapacks byly vytvořeny k překonání těchto problémů, které by mohly odradit některé potenciální zákazníky. S Ultrapacks si koupíte určitý počet obrázků předem, za paušální jednorázový poplatek. A pak můžete tato práva ke stažení použít k získání požadovaných fotografií, kdykoli budete chtít.

Nejlepší? Ultrapacks poskytuje slevu na běžnou cenu za obrázek. Čím větší balíček je, tím větší snížení ceny obdržíte, a můžete se dostat až na 30% slevu. Ultrapacks vám umožní ušetřit stovky dolarů na vašich nákupech fotografií, a eliminovat starosti s procesem jednotlivého výběru fotografií!

Ultrapacks vám umožní přístup ke kolekci více než 50 milionů kreativních Royalty Free fotografií a videí a na většinu z redakčních obrázků Getty s redakční licencí RM platnou 15 let. Navíc, všechna média zakoupená s Ultrapacks přichází s vlastní licencí, která vám poskytuje rozšířená práva bez dodatečných nákladů!

Vše o Ultrapacks a jak jej používat se můžete dovědět v našem  specializovaném článku o Getty Images Ultrapacks. Pokud chcete využít této příležitosti, abyste ušetřili peníze a rychle si pořídili fotografie, přejděte na náš kód kupónu Getty Images Alternative!

Getty Images kreativní fotobanka pro komerční použití

Tato společnost si klade za cíl poskytovat velké zásoby snímků pro mnohostranné komerčních využití: reklamní a grafický design, tiskové a online publikace, multimediální produkce (TV, film, internet), velké komunikační nebo marketingové kampaně a dokonce i interiérový design.

Za posledních 20 let jim jejich akvizice, partnerství a distribuční smlouvy s různými mezinárodními společnostmi, přidání fotografů z celého světa do jejich sítě, pomohly vybudovat silnou sbírku s miliony obrázků, které představují nejrůznější náměty, témata a styly. Mají obsah v různých rozlišeních, aby byla zajištěna nejlepší kvalita v konečné produkci zákazníkům.

Getty Images redakční knihovna pro užití v tisku

Snímek obrazovky z Getty images s redakčními fotografiemi

Stejná dodavatelská síť je vedla k tomu, že ovlivnili trh s fotografiemi založených na aktuálních událostech a dalším relevantním obsahu pro tisk nebo online publikování nebo pro jiné zpravodajství.

Jejich četní partneři, kteří mají přístup k exkluzivním místům a událostem, a jejich široká základna fotografů, kteří pro ně exkluzivně natáčí, pokrývají všechny populární akce v oblasti zábavy (televize, film, hudba atd.), sportu a dalších významných akcí s celebritami a ostatní veřejný zájem.

Fotografie celebrit: od Getty Images / Handout 476996143

Fotografie celebrit: od Getty Images / Handout 476996143

Na Getty Images najdete velké sbírky, které obsahují cokoliv od každoročních ocenění Akademie v Hollywoodu až po Fashion Week v hlavním městě módy nebo poslední olympijské hry. Více informací o Getty Images Celebrity kolekci, najdete tady!

A to není všechno. Toto mezinárodní pokrytí také umožňuje Getty Images sbírat skvělé snímky z téměř všech současných událostí, které přináší něco zajímavého na světě. Díky svým partnerstvím s místními agenturami jsou také schopni poskytovat regionálně relevantní obsah z celého světa.

Vydavatelé všeho druhu jistě na Getty Images najdou vizuální obsah, který potřebují.

Getty Images archiv historických fotografií

snímek obrazovky s historickou sekcí

 

Od svých prvních dnů Getty Images aktivně získává historické fotografické archivy, z nichž některé jsou extrémně ceněné, jako například sbírka snímků Retrofilu z doby před více než sto lety, nebo archivy muzikantů Michaela Ochse.

Jejich nabídka historických snímků se rozšiřuje prostřednictvím partnerství se známými dokumentárními značkami jako je Time & Life nebo časopis National Geographic.

V loňském roce byla jejich historická sbírka rozšířena o několik fotoarchivů konkurenční agentury Corbis. Společnost Corbis byla získána přes společnost Asian China a společnost Visual China Group, která je partnerem společnosti Getty Images pro křížovou distribuci, a dala společnosti Getty exkluzivní práva na distribuci archivů Corbis.

Getty Images míří kupředu

logo getty images

Getty pokračuje v přidávání partnerství a vývoje, aby zůstala na špičce odvětví, jak tomu bylo vždy. V poslední době je jejich úsilí zaměřeno na udržení kroku s novým technologickým vývojem ve výtvarném umění a poskytování vysoce kvalitního obsahu z nejvýznamnějších událostí.

Pro dosažení tohoto cíle vytvořili v rámci agentury novou Inovační skupinu a její členové se zavázali, že budou pracovat výhradně na nejmodernějších technologiích a trendech ve fotografickém průmyslu.

Getty Images byla jmenována jako exkluzivní a oficiální fotografická agentura pro olympijské hry v Riu 2016. Budou tak agenturou, která bude mít nejlepší fotografie z her, a berou to jako posunutí o krok vpřed.

V rámci svých inovačních cílů se Getty Images ponořila hluboko do nového vizuálního trendu virtuální reality a rozhodla se, že jejich pokrytí olympijských her bude plně zážitkem z VR. V rámci společnosti vytvořili novou skupinu VR a všichni její profesionální fotografové, kteří se na ní podílejí, budou vybaveni 360 ° kamerami.

Oznámili také nové partnerství se společností Slidely, sociální platformou pro video, která zákazníkům umožňuje vytvářet vlastní propagační videa.

Snímky a obchodní informace společnosti Getty jsou také využívány na jejich blogu: InFocus, kde sdílejí podrobnosti o jejich pokrytí a nejnovějším vývoji, příběhy a trendy, kde jejich odborníci analyzují současné trendy a styly a nabízejí skvělé informace o nejlepších způsobech použít fotografie. A na jejich webu vždy najdete pečlivě schválené fotografie, nejlepší fotografie, nejoblíbenější a doporučené fotografie.

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

fotobanka.cz
Logo