Jedinečný průvodce 5 nejlepšimi fotobankami

Fotografie, stejně jako mnoho dalších produktů a služeb, přicházejí na různých úrovních kvality. Zatímco většina dodavatelů poskytuje rozlišení fotografií a komerční hodnotu, tak aby odpovídala profesionálnímu použití jejich obrázků, někdy můžete chtít, aby fotografie, které jsou lepší než průměr, byly fotografie s vyšší hodnotou a větším vizuálním dopadem. Někdy to, co chcete, jsou prémiové fotografie.

A kde je najít? Kolik stojí? Zde odpovídáme na tyto otázky týkající se high-end fotografie, které vám poskytnou náš seznam 5 nejlepších agentur, u kterých koupit kvalitní snímky. Ponořte se!

Co jsou prémiové fotografie?

Nejdříve si objasníme, co skutečně jsou obrázky prémiové kvality. Pokud většina seriózních fotografických agentur tvrdí, že jejich snímky jsou s vysokým rozlišením a jsou vhodné pro profesionální použití, je to přesně to, čemu říkáme prémiová fotografie? Odpověď je v obsahu a schvalování fotografií v této kategorii.

Každá seriózní agentura reviduje a schvaluje všechny obrázky, které nabízejí ve svých knihovnách. Zajišťují, že jsou právně bezpečné, technicky přesné a komerčně cenné. Nicméně, většina z nich má tendenci zaměřit se na poskytování snímků zákazníkům pro každou jejich potřebu, za super nízké ceny. To znamená, že mají za cíl mít velmi velké sbírky s fotografiemi, které, i když jsou velmi užitečné, jsou poněkud obecné a silně komerční.

Sbírka fotografií s prémiovými fotografiemi nabízí obrázky, které přesahují běžnou fotografii. Snímky, které jsou více umělecké, mají vyšší produkční hodnotu a odlišnou, více jedinečnou estetiku. Inklinují reprezentovat specializovaná témata, nebo zobrazovat populární témata inovačním způsobem. Tato přidaná hodnota je činí o něco dražší než běžné fotografie, ale ve většině případů jsou stále dostupné.

Několik populárních agentur zahrnuje prémiovou kolekci ve své nabídce a některé společnosti se zaměřují výhradně na tento druh fotografie.

5 nejlepších fotobank

Top 5 Premium Stock Photo Agencies

Photocase

PhotocasePhotocase je úspěšná a dobře známá, berlínská fotografická agentura specializující se na prémiové snímky. Už více než 15 let nabízejí vynikající sbírku uměleckých fotografií s nejvyšší kvalitou a velkým pocitem jedinečnosti. Zvláštní pozornost věnují kurátorům, aby zajistili úroveň své nabídky. Další podrobnosti naleznete v recenzi Photocase.

Snímky Photocase jsou jedinečné fotografie s definovanou autentickou estetikou, která vzdoruje parametrům běžného fotografování, zkoumání populárních témat a témat s moderním a čerstvým pohledem a pokrývající také styly a žánry.

Prodávají snímky pouze na vyžádání, v rozmezí od EUR 13 (asi 335 Kč) do EUR 38 (979 Kč) podle velikosti, ale mají skvělý systém kreditních balíčků, který vám umožní ušetřit v objemových nákupech, což snižuje až 45% běžné ceny snímku. To z nich činí jednu z nejdostupnějších prémiových knihoven fotografií!

Prozkoumejte ještě dnes galerii Photocase a nalezněte jedinečné snímky pro vaše návrhy! A pokud se do nich zamilujete, využijte šanci získat je levněji s naším exkluzivním Photocase kupónem se 5 kredity zdarma + 10% slevou!

Získejte 5 kreditů zdarma a 10% slevu při prvním nákupu u Photocase.

Getty Images

Jedinečný průvodce 5 nejlepšimi fotobankami 7Když přemýšlíte o prémiových fotografiích, máte na mysli Getty Images. To je zdaleka nejznámější tradiční agentura s fotografiemi na světě, s pověstí, která byla vybudována během několika desetiletí v podnikání, od starých dobrých časů fyzických fotogalerií až po dnešní online digitální knihovnu. Pro více informací si prohlédněte naši Getty Images recenzi.

Getty Images nabízí jeden z největších katalogů fotografií na světě s kurátorskými kolekcemi pokrývajícími všechny styly, témata a žánry, které si dokážete představit, včetně redakčních snímků. Jejich celosvětová síť fotografů zajišťuje, že každá událost a scéna na světě má zastoupení v jejich knihovně.

Getty Images prodává fotografie pod licencí Rights Managed nebo Royalty Free. První umožňuje získat konkrétní práva, jako je výlučné použití obrázku, ale má mnohem vyšší cenu, protože každé získané právo je připočteno ke konečné ceně. Royalty Free obrázky jsou mnohem levnější, protože obsahují sadu uživatelských práv za pevnou jednorázovou odměnu. Takhle mohou soubory Getty Images stát několik set až několik tisíc dolarů.

Ale teď mají skvělý způsob, jak koupit prémiové fotografie bez astronomických výdajů: Ultrapacks. Getty Images Ultrapacksy jsou jednoduše ke stažení na vyžádání, které si zakoupíte předem a použijete ke stažení obrázků z výběru Royalty Free a Redakční fotografie. Dodávají se v několika velikostech a jsou rozděleny podle rozlišení obrazu. Tyto balíčky vám umožní ušetřit až tisíce dolarů při nákupu, s až 33% slevou! O Ultrapacích si přečtěte více zde.

Navštivte stránky Getty Images a objevte jejich úžasné obrázky! A pokud jste připraveni koupit u nich prvotřídní snímky, uchopte si zde Ultrapack a začněte šetřit!

Adobe Stock Premium

Adobe StockAdobve Stock logo je služba fotobanky řízené společností Adobe, která je plně integrovaná do platformy Creative Crowd, což z ní dělá bezproblémové řešení pro návrháře a kreativce využívající uvedenou platformu. Kromě stálé knihovny levných fotografií, zahrnují služby Adobe Stock Premium, kolekci špičkových snímků od nejlepších fotografů a produkčních studií. Další informace naleznete v naší Adobe Stock recenzi.Kolekce Adobe Stock Premium, stejně jako zbytek jejich knihovny, je dostupná jak na samostatných webových stránkách, tak i v aplikacích Creative Cloud. Je nabitá rozmanitými fotografiemi ze špičkových prodejen jako Westend61, Robert Harding, Stocksy, Cavan Images a mnoha dalších. Centrum fotografií v realistickém, přirozeně stylizovaném obsahu s moderním pojetím populárních témat a stylů. Zde se podívejte na více informací o kolekci Adobe Stock Premium.

Tyto snímky jsou dodávány s vlastní licencí, která je Royalty Free, ale přidává rozšířená práva na užívání, a přijdou na vyšší cenu, než zbytek jejich nabídky, na $ 249,99 (6 784 Kč) a $ 499,99 (11 567 Kč) každý podle rozlišení obrazu. Vhodná investice, když hledáte prémiové snímky.

Objevte kolekci Adobe Stock Premium právě teď! A pokud si chcete službu vyzkoušet jako první, zkuste bezplatnou  Adobe Stock zkušební verzi s 10 bezplatnými obrázky!

Získejte 10 standardních datových zdrojů ve službě Adobe Stock s 30denní zkušební verzí zdarma. Možnost bezrizikového zrušení během prvního měsíce.

Offset od Shutterstocku

Offset LogoShutterstock je jednou z největších a nejoblíbenějších fotobank na webu, která je známá tím, že má nejrozsáhlejší knihovnu fotografií od fotografů a za to, že jsou inovátory předplatitelského modelu fotobank. Ale na straně svého rozpočtově orientovaného byznysu vlastní a spravuje Offset Shutterstock, jako samostatný web, který je věnován prémiovým snímkům. Pro více informací se podívejte na naši Shutterstock recenzi a naše Offset zpravodajství pro více informací o této prémiové stránce.

Offset, zaměřený na autentický styl, současnou estetiku a uměleckou produkční hodnotu, nabízí velký výběr špičkových fotografií od vybraných autorů, které pokrývají širokou škálu témat a stylů a také specifičtější a méně populární žánry, které se těžko nacházejí ve fotografii.

Offset snímky jsou všechny Royalty Free, a jsou prodávány na vyžádání (on-demand). Podle rozlišení fotografií každý stojí 200 (4 627 Kč) až 500 USD (11 566 Kč). Zahrnují však obrazové balíčky (předplacené stahování), které při nákupu většího objemu fotografií snižují značné částky z jednotlivých sazeb.

Pokud chcete znát prémiovou nabídku Shutterstocku, navštivte Offset od Shutterstocku právě teď! Využijte náš speciální Shutterstock kupón, abyste ušetřili za své běžné snímky od Shutterstocku!

Využijte zkušební verze a získejte tak 10 snímků zdarma.

Signature od iStocku

Jedinečný průvodce 5 nejlepšimi fotobankami 10iStock je jednou z předních fotobank a průkopníkem v oblasti obchodního modelu microstock. Od let vlastněných Getty Images je jejich důvěryhodný status na úrovni a kvalitě jejich obrázků a služeb. Signature od iStocku je kolekce fotografií s exkluzivnímiShutterstock prémiovými obrázky za velmi přijatelné ceny. Přečtěte si více o společnosti v Shutterstock

Jedním z hlavních bodů současné nabídky iStock je jejich speciální kurátorský proces, který přináší dvě nabídky v jedné knihovně. Katalog iStock je rozdělen do dvou hlavních sbírek, z nichž každá obsahuje miliony dostupných fotografií. Základy pro zobrazování rozpočtu a Signature pro špičkové fotografie. Kolekce Signature hostí miliony fotografií, které jsou nejen exkluzivní na iStocku (což znamená, že je nenajdete v žádném jiném zdroji), což je činí jedinečnějšími, ale také více uměleckými s vyšší výrobní hodnotou a komerční hodnotou. Více o iStock kolekci naleznete zde.

Signature mohou být zakoupeny na vyžádání s kredity, kde konečná cena bude dána kreditním balíčkem, který si koupíte (čím větší balíček, tím levnější fotografie) v rozmezí od $ 24 do $ 33 (555 až 764 Kč). Nabízejí také předplatitelské plány s přístupem ke sbírkám Signature a Essentials. S měsíčními a ročními možnostmi, počínaje 10 staženími za měsíc a až do 750, vám tyto plány dávají fotografie za extrémně nízké ceny, každá za pouhých 0,44 USD (10 Kč)! Zdaleka nejlepší řešení v exkluzivních fotografiích prémiových fotobank.

Zde prozkoumejte kolekci iStock Signature!

Kupte si svůj výběr obrázků a videí na iStock se slevou 15% na předplatné a balíčky obrázků.

Vizuálně ovlivnit s Premium snímky

Nyní máte 5 různých alternativ ke koupi prvotřídních snímků, které jsou nejen s vysokým rozlišením, ale také vysokou uměleckou hodnotou a komerčním potenciálem, fotografiemi, které jsou jedinečné, módní a exkluzivní.

To je druh snímků, které vám pomohou přinést přitažlivé návrhy, které vám pomohou dosáhnout vašich cílů pro vaše podnikání, kariéru nebo projektu.

Připraveni k použití prvotřídní fotografií? Na kterou agenturu se chystáte?

Renata
Renata

Zajišťuje koordinaci překladů a kontrolu obsahu jednotlivých článků o fotobankách. Zodpoví vaše dotazy pokud čemukoliv nerozumíte nebo potřebujete podrobněji vysvětlit.

Rádi se dovíme, co si o tom myslíte vy.

Leave a reply

fotobanka.cz
Logo